VRH
potraga-za-savrsenom-nekretninom
kuća kupovina Tips

Kako znati da je nekretnina koju ste upravo razgledali – „ona prava“

Kada tražite nekretninu za najam sve je lakše. Svidi li vam se stan odmah i ako je povoljne rente, unajmit ćete ga. Nećete razbijati glavu time je li jedna strana stana kraj glavne prometnice i nećete se mučiti pitanjem ako bi vaša prva susjeda subotom ujutro voljela s vama popiti kavu. Možda ćete pregrmjeti stolariju iz doba socijalizma, pokoju napuklu pločicu u kupaoni i neodržavani balkon. Nekako ćete već srediti sve da vam bude koliko-toliko ugodno tu živjeti u narednih godinu ili dvije. Ionako to nije vaša imovina i nema smisla ulagati u nju, zar ne?

Proces kupovine nekretnine za život ipak nije toliko bezbrižan. Sve navedene „sitnice“ sada će vas bosti u oko, a bojazan da nećete slučajno kupiti „mačka u vreći“ natjerat će vas da pronjuškate baš svaki kutak potencijalne kuće ili stana. Baš zato, opisali smo nekoliko jasnih znakova da je nekretnina koju ste upravo razgledali „ona prava“.

Nekretnina ima gotovo sve stavke s vašeg popisa

Ako ste ikad bili u komunikaciji s agentom za nekretnine, vjerojatno vas je savjetovao da prije razgleda nekretnina napravite svoj popis sa svim važnim stavkama koje bi vaša nekretnina iz snova trebala imati.

To može biti veliki balkon ili terasa, pogled na južnu stranu, garaža koja dolazi s kućom ili stanom ili odvojena kuhinja od dnevnog boravka. Želje su različite, a najčešće odgovaraju na životne potrebe i broj ukućana.

Ima li nekretnina koju ste pogledali sve stavke ili većinu onih koje se nalaze na vašem popisu, to bi mogla biti – ona prava.

Osvojila vas je na prvu

Baš kao što je to u ljubavi, često je i u svijetu nekretnina. Svidi li vam se na prvu stan ili kuća koju ste upravo razgledali, velike su šanse da ćete dati ponudu za kupovinu.

Ipak, pripazite da se ne zaletite. Sigurno vam je poznat fenomen impulzivne kupnje, odnosno kupovanje zbog nastalih snažnih emocija. Iako je dobro slušati vlastite osjećaje i intuiciju, ipak prespavajte nekoliko noći i svoju odluku o ponudi za kupovinu nekretnine donesite hladne glave.

Dobro se osjećate kada ste u njoj

Oprez je poželjan da ne kupite na prvu, ali dobar osjećaj oko nekretnine je ipak važan. Ako vam se sviđa vanjština nekretnine, a ulaskom u nju ste jednostavno ostali oduševljeni, to je jako dobar znak za vas. Možda je od svega što nekretnina nudi zapravo najvažnije osjećati se dobro u njoj, jer ipak ćete vi tamo živjeti.

Sviđa li se nekretnina vama, vašem bračnom partneri i djeci, onda ste na pravo tragu.

limina-savrsena-terasa
Savršena terasa

Jedva čekate da se pohvalite frendici

Tek što ste završili s razgledom stana koji vam se sviđa, hvatate mobitel i zovete najbolju prijateljicu? Ima nešto u toj nekretnini!

Želja da se pohvalite drugima da vam se nekretnina sviđa, jasan je znak toga da se možete zamisliti bez problema kako živite u upravo razgledanom stanu ili kući i već razmišljate o nijansi kojom ćete krečiti zidove, dajete sobama njihovu namjenu i u mislima postavljate namještaj.

Puno i često o njoj razmišljate

Zadnji i najvažniji znak je vizualizacija. Ako ste sa svojim tokom misli otišli toliko daleko da već maštate o proslavi dječjeg rođendana u dvorištu kuće ili kupanju u onoj velikoj kadi, uz čašu dobrog vina i odličnu knjigu, vi ste svoju nekretninu pronašli.

Prije stavljanja potpisa na dno ugovora, još jednom pametno prođite sve stavke koje biste i inače pitali ili provjerili, a zatim uživajte u dobrom ulovu. Zaslužili ste.

Želite li da vam pomognemo u ulovu na vašu nekretninu iz snova, kontaktirajte nas.

«

»

OSTAVITE KOMENTAR!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *