VRH
uredjenje-apartmana
Inspiracija Lifestyle prilika

5 savjeta za uređenje apartmana na moru s kojim ćete privući više gostiju

Ova je godina specifična po mnogočemu. Ponajprije po pandemiji koronavirusa koja je utjecala na sve aspekte naših života, a posebice na turističku sezonu. Budući da se i u normalnim okolnostima vrlo teško istaknuti u moru različitih iznajmljivača, svjesni ste kako će sljedeće godine to biti još teže.

Zato, razmišljate li o uređenju apartmana koji ste nedavno naslijedili kao adutu za privlačenje gostiju upravo u vaš apartman, vrijeme je da polako krenete u potragu za inspiracijom! I naravno, potrebnim materijalima za uređenje. Kako bismo vam olakšali izazove oko uređenja, u nastavku smo popisali nekoliko nužnih savjeta za koje bi bilo pametno da ih se pridržavate.

Ne eksperimentirajte sa stilom

Prilikom uređenja apartmana, fokus bi vam trebao biti na gostima. Imajte na umu da se ne radi o prostoru u kojem ćete vi boraviti, već o prostoru u kojem će boraviti velik broj različitih ljudi. A kako se kaže „sto ljudi, sto ćudi“. Drugim riječima, različiti ljudi imaju različite ukuse pa bi pretjerano eksperimentiranje sa stilom moglo rezultirati manjim brojem rezervacija.

U svakom slučaju, nećete pogriješiti uredite li apartman prema podneblju u kojem se nalazi. Primjerice, u mediteranskom stilu. Nježno plava boja zida ili posteljine dat će posebnu čar prostoru jer podsjeća na more. Fotografija mora, broda ili galeba na zidu omogućit će gostima potpuni doživljaj mjesta u kojem borave.

Vodite brigu i o tome da svoje goste iznenadite sitnicama koje nisu očekivali. Primjerice, ako su vaši gosti prvenstveno umirovljenici, viseća ležaljka ispod koštele kao mirna oaza za čitanje dobre knjige mogla bi biti pun pogodak. Za obitelji s vrlo malom djecom, osigurajte dječji krevetić i igračke. Na taj ćete im način pružiti dodatnu vrijednost koja će direktno utjecati na njihovo zadovoljstvo.

Koristite prirodne boje i materijale

Umjesto jarkih boja radije birajte nježne tonove zidova i namještaja jer oni daju prozračnost i svježinu apartmanu. I ne samo to, takvi tonovi prostor čine modernim. Preporuka je da kombinirate najviše dvije do tri nijanse boja, primjerice, bijelu, bež, svijetlozelenu ili svijetloplavu.

U prostorije, osobito one za dnevni boravak, pustite što više dnevnog svjetla. Time ćete prostor učiniti prozračnim i svježim, a gosti će zahvaljujući ovim trikovima steći dojam ugodnog i ukusno uređenog prostora.

mediteranska-kamena-kuca
Mediteranska kamena kuća

Recite DA maštovitim detaljima

Osigurajte svojim gostima detalje po kojima će pamtiti vaš boravak u apartmanu. To može biti knjiga o prirodnim znamenitostima mjesta u kojem borave ili novo izdanje popularnog časopisa. Ako su vaši gosti poduzetnici, vjerujemo da će biti oduševljeni pretplatom na dnevne novine.

A što kažete na stolić za šminkanje? Žene će zasigurno biti oduševljene! Vaza s ručno izrađenim šarenim cvijećem ili možda mornarski šešir na polici regala? Može i to! Pustite mašti na volju i opremite apartman detaljima zbog kojih će se gosti poželjeti ponovo vratiti.

Kvalitetan madrac i ugodna spavaća soba

A sada zamislite situaciju u kojoj nekoliko dana spavate na potpuno neudobnom madracu. Naravno da ćete osjetiti posljedice nesanice, kao i bolove u leđima. Dobro znamo da razdražljivost sa sobom povlači nezadovoljstvo, a vjerujemo kako ne želite da gosti to nezadovoljstvo zbog lošeg spavanja prenesu na cjelokupan dojam boravka u vašem apartmanu.

Jer gosti se prije svega dolaze opustiti i odmoriti, zar ne? A kvalitetan madrac i ugodna spavaća soba preduvjet su relaksirajućem godišnjem odmoru.

Sve treba biti čisto i izgledati kao novo

Ipak, na prvom bi mjestu trebala biti čistoća apartmana. Baš nitko ne želi svjedočiti prizorima prljave kuhinje, sobe ili možda kupaonice. Dlake u umivaoniku, izgužvana posteljina, prljave gaćice ispod kreveta – samo su neki od scenarija s kojima su se mnogi gosti susretali, što je rezultiralo nezadovoljstvom i negativnim recenzijama na društvenim mrežama. Budući da su ocjene ipak prvo na što gosti obraćaju pažnju kod prilikom odabira apartmana, takav propust nikako si ne biste smjeli dopustiti. Ne zaboravite, što je prostor čišći i uredniji, djelovat će novije, a time i privlačnije.

Trebate li još savjeta o tome kako što bolje urediti apartman za najam ili prodaju, slobodno se javite nama.

«

»

OSTAVITE KOMENTAR!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *