VRH
uredenje-poslovni-prostor
Blog

Kako urediti nekretninu za zakup u svrhu poslovnog prostora?

Iako potražnja za najmom poslovnih prostora u Gradu Zagrebu iz godine u godinu raste, mnoge nekretnine na tržištu još uvijek nestrpljivo čekaju svoje stanare. Iznajmljivači tih nekretnina s razlogom si postavljaju pitanje: Kako se istaknuti u moru iznajmljivača sličnih poslovnih prostora i napokon iznajmiti?

Nalazite li se u sličnoj situaciji, rado ćemo vam pomoći. Bez obzira jeste li nekretninu naslijedili ili ste je kupili, poslušajte naše savjete za uređenje kako bi je u što kraćem roku i pod što boljim uvjetima dali u zakup.

Uredite prostor, napravite sitne popravke i sve dobro očistite

Za početak detaljno pregledajte poslovni prostor i uočite probleme s kojima bi se potencijalni zakupnici mogli susresti. Provjerite ispravnost električnih instalacija, slavina i vodokotlića,  kao i funkcionalnost grijanja/hlađenja prostora.

Postoji li izvor vlage, obavezno ga uklonite. Sanirajte ispucale ili otpale dijelove zidova i osvježite ih novom bojom. Ako je parket u solidnom stanju, jednostavno ga prelakirajte. U slučaju da je vidno oštećen, zamijenite ga novim.

Iako vam se sve ovo možda čini kao hrpa nepotrebnih troškova, dugoročno će vam se svakako isplatiti jer ćete nekretninu moći iznajmljivati za mnogo veći iznos. Osim toga, ispravna i uređena nekretnina puno lakše pronalazi najmoprimca, brže se iznajmljuje, a u većini slučajeva postiže i puno bolju cijenu. 

Prije nego što ćete prezentirati poslovni prostor za zakup, ne zaboravite ga temeljito očistiti. Operite prozore, vrata, podove pa čak i lustere i utičnice. Uredan i čist prostor ljepše će izgledati na fotografijama i privući pažnju potencijalnih zakupnika. Ne zaboravite očistiti i pripremiti nekretninu i prije nego zainteresirani dođu osobno razgledati vaš poslovni prostor.

poslovni-prostor

U oglasu poslovni prostor istaknite kvalitetnim fotografijama i detaljnim opisom

Nakon što ste uredili poslovni prostor, vrijeme je da ga na najbolji mogući način prezentirate potencijalnim zakupcima. Svoju nekretninu opišite precizno, ali prije svega iskreno. Navedite što sve prostor sadrži, za koga je namijenjen, kako ga potencijalni najmoprimci mogu urediti i slično, jer svaki detalj može prevagnuti u donošenju odluke. Osim toga, što više informacija ponudite, pobudit ćete veći interes te ostaviti dojam ozbiljnog i pouzdanog zakupodavca.

Naravno, pritom pripazite da opis poslovnog prostora odgovara stvarnom prostoru koji iznajmljujete. Imajte u vidu da će svaki ozbiljan zakupnik doći osobno razgledati poslovni prostor, a vjerujemo kako se ne želite naći u situaciji da potencijalni zakupac odmah ostane razočaran.

Ne zaboravite i na važnost kvalitetnih fotografija. Možete imati najbolji poslovni prostor na svijetu, ali ako su fotografije loše kvalitete teško da ćete ga uspjeti iznajmiti. Savjetujemo vam da fotografije napravite za danjeg svjetla jer će prostor djelovati prozračnije, a samim time i ljepše.

Potrudite se da fotografije prikazuju cjelokupan prostor. Također možete priložiti i tlocrt ureda, kako bi najmoprimci mogli jasno vidjeti raspored svih prostorija.

Stavite i pokoji cvijet i objesite sliku na zid. Tako će prostor djelovati ugodnije i toplije. Ako sumnjate u svoje fotografske sposobnosti, zatražite pomoć člana obitelji ili profesionalnog fotografa. Ipak on ima opremu i znanje iz kojeg kuta se najbolje predstavlja prostor. U konačnici će vam se sav trud isplatiti.

Razgledavanje poslovnog prostora začinite detaljima

Posljednji, ali ne i manje važan korak u privlačenju potencijalnih zakupnika jesu detalji prilikom osobnog razgledavanja. Kako biste ostvarili svoj cilj, važno je da nekretnina odiše jednostavnim i ugodnim uređenjem te čistoćom i svježinom.

Prije nego što potencijalni najmoprimac dođe osobno razgledati svoj budući ured, provjetrite prostor kako bi u njega ušao svježi zrak. Možete koristiti i osvježivač zraka, ali pripazite da ne pretjerate da ne biste postigli suprotan efekt.

Osvježivač zraka pametno je koristiti i u sanitarnom čvoru. Ne zaboravite niti podignuti rolete kako bi što više svjetlosti ušlo u prostor i učinilo ga prozračnim te ugodnim za boravak. Iako vam možda zvuči banalno, takve sitnice mogu utjecati na odluku zainteresiranih za zakup baš vašeg poslovnog prostora.

Zatrebate li još savjeta o tome kako urediti poslovni prostor za zakup, javite nam se s povjerenjem!

«

»

OSTAVITE KOMENTAR!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *