Posredovanje nekretninama

Što je, u stvari, posredovanje?

„Posredovanje u prometu nekretninama radnje su posrednika koje se tiču povezivanja nalogodavca i treće osobe te pregovora i priprema za sklapanje pravnih poslova kojih je predmet određena nekretnina, osobito pri kupnji, prodaji, zamjeni, najmu, zakupu i dr.“, kaže nam Zakon o posredovanju u prometu nekretnina.
No, što to točno znači?

Posrednik je agencija za nekretnine koju ste angažirali, nalogodavac ste vi, i to postajete u trenu kada angažirate agenciju da za vas pronađe kupca (najmoprimca) za vašu nekretninu ili kada ste dali nalog agenciji da za vas pronađe nekretninu za kupnju (ili najam). Vi i agencija potpisujete ugovor o posredovanju, kojeg ne treba izbjegavati. On određuje obveze posrednika, ali i vaše obveze kao nalogodavca.

Agencija za nekretnine Limina je idealan posrednik za dugoročan najam kuća i stanova u Zagrebu, kao i za zakup poslovnih prostora svih namjena. Također, jednako predano posredujemo pri prodaji i kupnji te uspješno spajamo ponudu s potražnjom.

Kako odabrati posrednika?

Za početak, trebate znati da posredovanje pri kupoprodaji ili najmu vaše nekretnine zakonski možete povjeriti isključivo ovlaštenom posredniku tj. tvrtki registriranoj za djelatnost posredovanja u prometu nekretninama, a koja je upisana u Registar posrednika kod Hrvatske Gospodarske Komore (HGK). Izaberite ovlaštenu agenciju! Popis ovlaštenih agencija javno je dostupan u Registru HGK – nemojte žaliti truda i malo vremana, provjerite prije odabira! Agencija za nekretnine Limina ispunjava sve uvjete za obavljanje djelatnosti određene zakonom – lako ćete nas naći u Registru!

Nadalje, birajte kvalitetnog posrednika za kojeg ćete biti sigurni da će za vas obaviti sve potrebne radnje, pružiti sve nužne upute, točne i pravovremene informacije, i biti uz vas na svakom koraku.

Također, uvijek se raspitajte o uvjetima poslovanja i prihvatite ih samo ako vam odgovaraju!
Osnovna uloga posrednika je zastupanje vas kao nalogodavca, štiteći pri tom vaše najbolje interese.
Agencija za nekretnine Limina je profesionalac s osmjehom, ozbiljan pregovarač i prijateljska ruka koja vas vodi cijelim putem do zajedničkog cilja.